Met de auto naar Frankrijk

Nederland is een land dat een zeer goede ligging heeft als het gaat om vakanties. We hebben de mogelijkheid om verschillende landen te bezoeken, waarbij we gewoon met de auto kunnen. Binnen een paar uur zijn we met de auto in België, Luxemburg, Duitsland of Frankrijk. Dat laatste is een populaire bestemming. Of je nu een paar dagen naar Disneyland gaat, of een hotel of een huisje hebt geboekt, je kunt altijd met de auto naar Frankrijk. Een autovakantie naar Frankrijk is uiteraard geweldig, het is spannend en leuk. Maar je moet ook met een aantal zaken rekening houden om er een succesvolle reis van te maken.

Zorg er sowieso voor dat er een EHBO koffer in de auto aanwezig is, voor het geval er kleinere ongelukjes gebeuren. Ook een reserveband en verzekeringspapieren zijn belangrijk als je een autovakantie naar Frankrijk houd. Erg belangrijk is het om de reis ruim in te plannen. Als je met twee volwassenen bent die allebei een rijbewijs hebben, dan kun je elkaar afwisselen. Als je als enige rijd, hou er dan rekening mee dat je alle paar uur even stopt om pauze te houden. Te lang aan een stuk rijden is niet goed. Als je in de avond gaat rijden kun je altijd overwegen een hotel langs de snelweg te nemen, om goed uitgerust weer op pad te gaan, de veiligheid is natuurlijk het belangrijkste. Luister naar je lichaam, als je merkt dat je moe wordt, stop dan met rijden en kom liever wat later aan op je bestemming.

Frankrijk is een veelzijdig land, met veel natuur en mooie landschappen. Daarom kun je dus ook gemakkelijk kleine stops inlassen, om van de omgeving te genieten. Als je de route hebt uitgestippeld, bekijk dan ook alternatieve routes. Het kan namelijk zo zijn dat je onderweg te maken krijgt met onverwachte wegwerkzaamheden en omleidingen.

Hou ook je ogen open voor tolwegen van tevoren. Deze kunnen in sommige gevallen nogal duur zijn dus zorg voor genoeg cash in je portemonnee. Neem ook zelf eten en drinken mee voor een autovakantie naar Frankrijk, aangezien eten en drinken bij tankstations erg duur is, en je meestal 3 tot 4 keer zoveel betaalt als in de supermarkt.

Bij bepaalde gebieden is het ook handig om rekening te houden met files, waardoor je dus een aantal uren later kunt aankomen. Ook op tijd tanken is belangrijk, omdat er bij sommige stukken weinig tankstations zijn.